Content Creator

In het kort

0,6 FTE
OMO Scholengroep Helmond
Ondersteunende functies
Direct solliciteren Neem contact op

Content Creator
– 0,6 FTE
– Regulier tijdelijk

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: OMO Scholengroep Helmond – Helmond
Omvang: 0,6 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-09-2025

Samen vooruit, vol nieuwsgierigheid naar morgen. Als content creator maak jij onze ambities zichtbaar – in woord, beeld en beweging.”

Ben jij een creatieve allrounder met gevoel voor beeld én tekst? Weet jij hoe je doelgroepen in beweging krijgt met aantrekkelijke content, sterke visuele middelen en doordachte communicatie? Dan zoeken wij jou!

Wie ben jij?
Jij bent een creatieve doener met een breed communicatief talent. Je combineert gevoel voor beeld met een vlotte pen en hebt ervaring met het maken en bewerken van content, zowel voor print als online. Je weet hoe je een flyer aantrekkelijk vormgeeft, een social post laat opvallen of een video produceert die de doelgroep raakt. Je werkt gestructureerd en zelfstandig, houdt overzicht in je werkzaamheden en stemt makkelijk af met collega’s. Je weet dat niet alles tegelijk kan en stelt daarom duidelijke prioriteiten. Je kunt goed omgaan met ad-hoc verzoeken en vindt het juist leuk om in een afwisselende en soms dynamische werkweek te werken.

Daarnaast breng je mee:
• Een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in communicatie, media of (grafische) vormgeving.
• Ervaring met Adobe programma’s zoals InDesign, Illustrator, Photoshop en Premiere Pro (vereist).
• Een goed gevoel voor taal, doelgroep en huisstijl.
• Affiniteit met social media en contentcreatie.
• Een praktische instelling en een goede dosis creativiteit.

Jouw rol als content creator
Als content creator binnen OMO Scholengroep Helmond werk je aan uiteenlopende communicatieprojecten voor de scholengroep en de vier onderliggende middelbare scholen. Jij zorgt voor de uitvoering van communicatieprojecten: van ontwerp tot oplevering, van script tot social post. Geen dag is hetzelfde.

Je houdt je onder andere bezig met:
• Vormgeven en opmaken van communicatiemiddelen (flyers, brochures, banners, vlaggen).
• Beheren en actualiseren van websites.
• Creëren/redigeren van content voor nieuwsbrieven, socials en drukwerk.
• Ontwikkelen van wervingscampagnes voor groep 8-leerlingen en nieuwe collega’s (advertenties, video’s, social posts).
• Produceren van verschillende video’s: je schrijft scripts, schakelt met videografen of filmt zelf.
• Ondersteunen van samenwerkingsprojecten zoals Sterk Techniekonderwijs – je zorgt voor zichtbaarheid van innovatief techniekonderwijs en maakt de samenwerking in de regio zichtbaar via tekst, beeld en video.

Het team
Je komt terecht in een klein, betrokken communicatieteam van twee personen: een communicatieadviseur (jouw directe collega) en jij als content creator. Samen zorgen jullie voor zichtbare, herkenbare en professionele communicatie voor de hele scholengroep. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s op de scholen die communicatie combineren met een andere rol.

Werken bij OMO Scholengroep Helmond
OMO Scholengroep Helmond maakt onderdeel uit van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en bestaat op dit moment uit vier middelbare scholen in Helmond: het Carolus Borromeus College, Het Dr. Knippenbergcollege, het Praktijkcollege Helmond en het Vakcollege Helmond. Samen bieden we alle typen opleidingen voor voortgezet onderwijs. De scholen profileren zich op hun eigen manier, zodat we optimaal kunnen aansluiten bij de behoeftes van onze leerlingen. Binnen onze scholengroep werken we vanuit de thema’s Wij verbinden, Wij vernieuwen en Wij groeien. Dit betekent dat we samenwerking stimuleren, blijven ontwikkelen en kansen creëren voor leerlingen én medewerkers.

Wat bieden wij jou?
• Een afwisselende functie in een dynamische onderwijsomgeving.
• Veel ruimte voor creativiteit, eigen initiatief én professionele groei.
• Flexibiliteit en een prettige balans tussen samenwerken en zelfstandig werken.
• Salaris conform de cao-VO – schaal 7 (€ 2.675,- tot € 3.764,- bij een fulltime dienstverband).
• Een reguliere aanstelling van 0,6 fte.
• Startdatum 1 september 2025.

Klaar om het verschil te maken?
Solliciteer via het OMO-sollicitatieportaal. Reageren kan tot en met 14 augustus 2025. Bij geschikte kandidaten kan de vacature eerder gesloten worden. De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 20 augustus tussen 13:30 en 17:00 uur en donderdag 21 augustus tussen 11:00 en 17:00 uur.

Meer weten?
Bekijk onze website omoscholengroephelmond.nl of neem contact op met Kirsti Peeters (communicatieadviseur) via k.peeters@omosghelmond.nl of bel 0492 – 79 20 20.

Gedurende de zomervakantie van woensdag 9 juli tot en met dinsdag 12 augustus is de school gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar. E-mails worden na de vakantie zo spoedig mogelijk in behandeling genomen!

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over solliciteren en onze vacatures.

Deze vind je op onze website of op omo.nl

Solliciteren

Belangstelling? Wij nemen contact met je op

Heb jij interesse om bij OMO Scholengroep Helmond aan de slag te gaan en wil je weten wat de mogelijkheden zijn vul dan onderstaand contactformulier in

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Ervaringen

Dit zeggen (jouw toekomstige) collega’s

Het mooiste is als leerlingen door jou geïnspireerd raken. Ik heb inmiddels leerlingen die zelf de lerarenopleiding zijn gaan doen en zeggen dat ik ze dat zetje heb gegeven. Dat is een full-circle moment. Dat blijft speciaal.

Waarom heb je voor het onderwijs gekozen?

“Dat is eigenlijk een grappig verhaal. Ik wilde eerst rechten studeren en Chinees erbij leren, dat had ik allemaal uitgedacht. Maar toen ontstond er een misverstand: de moeder van een vriendin dacht dat ik het onderwijs in wilde, terwijl ik dat zelf nog nooit hardop had uitgesproken. Mijn moeder zei meteen: ‘Nee joh, dat gaat ze echt niet doen!’ Maar toen ben ik daar toch over gaan nadenken. En toen stelde ik mezelf de belangrijkste vraag van mijn leven: waar zie ik mezelf over veertig jaar? In de rechtbank of voor de klas? Toen wist ik het meteen: voor de klas. Vanaf dat moment was het duidelijk.”

Wat maakt de Knip bijzonder voor jou?

“De Knip voelt als thuiskomen. Het is echt een warme school. Wat ik heel bijzonder vind, is dat veel collega’s hier vroeger zelf als leerling hebben gezeten. Ik ook. Dat zorgt voor een verbondenheid en een soort ‘Knip-gevoel’. We kennen elkaar, we helpen elkaar, en dat zie je ook terug in hoe we met de leerlingen omgaan. ‘Samen’ is echt een kernwoord hier.”

Wat vind je belangrijk in je werk als docent?

“Voor mij is het belangrijk dat elke leerling zich gezien voelt. Elke dag opnieuw. Of dat nu is met een simpele ‘goedemorgen’ bij de deur, een grapje tijdens de les, of even over de schouder meekijken. Soms is zo’n klein moment echt het verschil voor een leerling. En ja, natuurlijk wil ik ook dat ze Engels leren, maar nog belangrijker vind ik dat ze zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen.”

Hoe zou je de Knip in drie woorden omschrijven?

“Samen, uitdagend en uniek. We doen alles samen, de dagen zijn nooit hetzelfde en de sfeer maakt deze school echt bijzonder.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die hier wil werken?

“Je moet het écht voor de leerlingen doen. Heb je passie voor het onderwijs en de ontwikkeling van leerlingen, ben je bevlogen en wil je een stapje extra zetten dan zit je hier helemaal op je plek.”

Joyce Tielen

Docent Engels

Meer lezen

“Van een leidinggevende functie in het bedrijfsleven naar voor de klas staan – die 34 ogen op me gericht – dat was even wennen. Maar nu kan ik me geen mooiere baan voorstellen.”

Hoe is jouw route naar het onderwijs verlopen?

“Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt, maar het idee om les te geven zat altijd al in mijn achterhoofd. Toch koos ik destijds voor een andere richting. Tot ik op mijn 50ste dacht: je moet niet je hele leven blijven dromen, maar je droom naleven. Toen heb ik de stap gezet naar het onderwijs, omdat ik jongeren enthousiast wilde maken voor techniek en mijn steentje wilde bijdragen aan de toekomst van het vak. Inmiddels werk ik hier al 3 jaar als PIE docent (produceren, installeren en techniek) en geef ik electrolessen aan de bovenbouw.”

Waarom heb je de keuze niet eerder gemaakt?

“Bij mijn vorige baan was het lastig om een opleiding te combineren met werk en stage, waardoor ik de overstap niet eerder kon maken. Op het Vakcollege kreeg ik de kans om fulltime aan de slag te gaan én mijn onderwijs-bevoegdheid te halen. Dat was precies wat ik nodig had. Nu kan ik dagelijks mijn passie voor techniek overbrengen op leerlingen en dat geeft enorm veel voldoening.”

Wat maakt het Vakcollege voor jou bijzonder?

“De leerlingen. Ze zijn eerlijk, direct en echte doeners. Het mooiste moment is wanneer ze iets voor elkaar krijgen waarvan ze niet dachten dat het zou lukken. Bijvoorbeeld als ze een motor aansluiten en het lampje gaat branden. Die trots op hun gezicht, dat is waarom ik dit werk doe.”

Wat maakt het Vakcollege een fijne plek om te werken?

“De vrijheid die we hier krijgen. Naast het docentschap ben ik bijvoorbeeld ook lid van de examencommissie en projectleider van Sterk Techniek Onderwijs (STO). Als ik op vrijdag geen lessen heb, dan mag ik thuis werken. Zeker in verband met de reistijd (86 kilometer enkele reis) is dat erg fijn. Daar ben ik erg dankbaar voor.”

Hoe zou je het Vakcollege in drie woorden omschrijven?

“Collegiaal, praktisch en betrokken. We werken hier samen, alles draait om de praktijk, en we hebben oog voor elkaar.”

Welke eigenschappen moet je hebben om hier goed te passen?

“Je moet een mensenmens zijn. Rustig, geduldig en iemand die echt oog heeft voor leerlingen. Daarnaast is praktijkervaring belangrijk, maar minstens zo belangrijk is dat je kunt begeleiden en motiveren.”

Richard Starmans

Docent PIE (produceren, installeren en techniek)

Meer lezen

“Soms begint een leerling met de gedachte ‘ik kan dit niet’, maar door samen te oefenen en kleine stappen te zetten, lukt het uiteindelijk toch. Dat moment waarop ze zelf verrast zijn over wat ze kunnen, dát maakt mijn werk zo mooi.”

Hoe ben je in het onderwijs terecht gekomen?

“Ik ben hier acht jaar geleden begonnen, direct na mijn stage. Ik kreeg de kans om te blijven en die heb ik met beide handen aangegrepen. Sindsdien geef ik met veel plezier gymles aan onze leerlingen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Mijn dag begint meestal met een kop koffie en een praatje met collega’s. Daarna ga ik richting de gymzaal, vaak samen met de leerlingen. Mijn lessen duren 100 minuten, waardoor er veel ruimte is om actief bezig te zijn. Geen dag is hetzelfde, want elke klas vraagt om een andere aanpak. De leerlingen verschillen sterk in niveau, zowel motorisch als sociaal, dus ik pas de lessen altijd aan op wat zij nodig hebben. Dat maakt het uitdagend, maar vooral ook leuk.”

Wat maakt gymles op het Praktijkcollege anders dan op andere scholen?

“Hier draait het niet alleen om sport, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat. Regels tijdens een spel zijn belangrijk, maar het gaat vooral om respect, samenwerken en sociale vaardigheden. Dat maakt gymles hier breder dan alleen bewegen.” Bas Blom
Hoe word je ondersteund in je eigen ontwikkeling als docent?
“Er is een studiebudget beschikbaar voor cursussen en trainingen. Je kunt zelf bepalen waar je in wilt investeren, wat ik heel fijn vind. Je moet wel zelf initiatief nemen, maar je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen op een manier die bij je past.”

Hoe zou je de sfeer binnen het team omschrijven?

“Heel goed. We zijn een klein team, waardoor we elkaar goed kennen en snel schakelen. Als je een moeilijke dag hebt, sta je er niet alleen voor. Er is altijd wel een collega die even met je meedenkt of je opvangt. Dat gevoel van samen maakt dit een fijne plek om te werken.”

Wat maakt het Praktijkcollege uniek als werkplek?

“De leerlingen. Zij maken het werk hier anders dan op andere scholen. Je moet een klik met ze hebben, anders past het misschien niet bij je. Maar als je die verbinding voelt, dan krijg je er zoveel voor terug.”

Welke eigenschappen maken iemand een goede match voor deze school?

“Rust, een beetje humor en sociaal zijn. Je moet de leerlingen begrijpen en met ze mee kunnen bewegen.”

Bas Blom

Docent LO

Meer lezen

contact

Heb je vragen voor ons?

De meest gestelde vragen worden beantwoord in de schoolwiki. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@omosghelmond.nl

Neem contact op
Waar kan ik de vacatures van OMO Scholengroep Helmond vinden?

Deze vind je op onze website of op omo.nl

To top